Jussia pukkaa.

Ihana Suomen kesä näyttää parhaan puolensa!

Aurinko paistaa ja pää meinaa sulaa. Juhannusviikon maanantaita mennään ja ulkona reipas 30 astetta lämpöä. Mutta valittaa ei kannata, kyllä se kylmäkin vielä saapuu, aina se saapuu.
Nyt oli hyvä hetki siirtyä varjoon ja yrittää raapustaa pari riviä, kun vähän olisi kerrottavaa.

Ensin iso kiitos kaikille juustoja K-kaupoista hakeneille, hienosti on lähtenyt juustot liikkeelle ja kyllä on kiva kun korviini kantautuu tietoja, mistä kaikkialta Ilmeikäs Illusia ja Lempeä Loreley ovat löytyneet. Aika hyvin ollaan levittäydytty ympäri maan. Nyt vain rohkeasti omalta K-kauppiaalta kyselemään juustojamme.

Kuten sanottu Juhannusviikko on juuri polkaistu käyntiin ja ennusteiden mukaan Mittumaarista on tulossa kuuma ja aurinkoinen. Siis täydellinen keskikesän juhlan keli ja täydellinen keli myös viettää sitä esim. grillaamalla.
Näinkin huonon aasinsillan kautta on kuin onkin mahdollista päästä itse asiaan.

Nimittäin päivinä muutamina saapui Juustonkeittäjän vanha kaiffari ja kollega, maakunnan kovin keittäjä Arvolan Ilkka kylään. Otettiin parit birrat, muisteltiin menneitä ja parannettiin tulevaa. Lyötiin viisaat päämme yhteen ja grilli tulille. Kokeiltiin kuinka juustomme toimivat grillissä ja saataisiinko kehiteltyä joitain hyviä, mutta helppoja grilliruokia.

Ja KYLLÄ! Todistetuksi tuli, että juustot todella toimivat myös grillissä. Juustot antavat grillattaviin ruokiin mehevyyttä ja toimivat lähes kastikkeena joissain annoksissa.
Saimme tehtyä muutamat superherkulliset, mutta mielestämme helpot ja simppelit reseptit, jotka varmasti kuka vaan pystyy valmistamaan. Tarkoituksemme oli keksiä joitain hieman erilaisia, hienoista kotimaisista raaka-aineista, valmistettuja ruokia. Mukana oli mm. Hauhalan hanhea, kotimaista siikaa, paikallisia kasviksia ja juureksia. Olemme lähes varmoja, että onnistuimme, mutta käykääpä katsomassa ja kokeilemassa ja kertokaa meille, onko käsityksemme oikea.

Grillisessiomme ruokajuomiksi saimme maisteltavaksi mäntyharjulaisen Nilkko Brewingin upeita oluita ja täytyy sanoa, että sieltäpä löytyi erinomaisen hyvin grilliherkuillemme sopivia artesaanijuomia.

Mistäpä nämä reseptit on löydettävissä?
Tuonne meidän etusivulle on ilmestynyt herkullisia kuvia, joista klikkaamalla pääsee käsiksi resepteihin. Lisäksi sivun ylälaidasta löytyy reseptit -nappula, jota kautta myös käy kulku resepteihin.

Kokeilkaa rohkeasti ja nauttikaa herkullisista mauista sekä Suomen kesästä!

Erinomaisen Hauskaa Juhannusta ja kesää grillailun merkeissä.

Ja hei! Eiköhän pysytä pinnalla.

Pete
Juustonkeittäjä