4:lle herkuttelijalle
8 kpl Ahvenfileitä
16 palkoa Herneitä
4 kpl Kevät-/varhaissipulia
2 pss/150 g Tuoreita babypinaatin lehtiä
2 kpl Avomaan kurkkuja
80 g Voita
1 kpl (200 g) Lempeä Loreley valkohomejuusto
1 dl Nilkko Brewing Konna Cucumber Sour Ale olutta
Sormisuolaa, mustapippuria myllystä.
Poista ahvenfileistä ruodot v-viilloilla.
Leikkaa leivinpaperista 10 X 15 cm arkit. Laita arkit 20 X 30 cm kokoisille folioille.
Jaa kullekin leivinarkille tasamäärät aineksia seuraavassa järjestyksessä. Kevätsipuli, herneenpalot kokonaisina, pinaatinlehdet ja lopuksi kurkut pituussuuntaa siivutettuna.
Aseta ahvenfleet kasvisten päälle, mausta suolalla ja pippurilla.
Fileiden päälle vielä nokare voita sekä neljännes juustosta.
Kaada loraus olutta kaiken päälle.
Taittele foliot nyyteiksi ja sulje tiukasti niin että sulkusauma tulee ylös.
Grillaa nyyttejä epäsuoralla tulella, grillin kansi kiinni n. 15-20 minuuttia. Nosta nyytit lautaselle, avaa ja nauti kera tuoreen leivän, jota on hyvä dipata nyyttien pohjalle valuneeseen, herkulliseen liemeen.
Ruokajuomaksi sopii tietenkin Nilkko Brewingin Konna Cucumber Sour Ale.