Ilmeikkäällä Illusialla gratinoitua Hauhalan hanhenrintaa, hanhenrasvassa paahdettua varhaiskaalia ja hanhennahkacrisp

4:lle herkuttelijalle

2 kpl (n.1 kg) Hauhalan hanhen rintafileetä

1 kpl (200 g) Ilmeikäs Illusia sinihomejuusto

1 kg (kokonainen) Varhaiskaali

Rypsiöljyä, sormisuolaa, mustapippuria myllystä, tuoretta salviaa.

Poista hanhen fileistä nahka ja leikkaa se n. senttimetrin levyisiksi suikaleiksi. Jätä fileet lämpenemään huoneenlämpöön tunniksi pariksi.
Voitele fileet öljyllä, ripottele päälle suolaa ja pippuria.
Leikkaa varhaiskaali neljään osaa lohkoiksi. Jätä kaalin kanta pitämään lohkoja ”kasassa”.
Grillaa fileet mahdollisimman kuuman tulen/hiilien päällä pari minuuttia/puoli.
Kun fileet ovat saaneet vahvan värin, laita lihalämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan , kääri folioon ja siirrä sivuun suoran tulen päältä. Jätä kypsymään kunnes mittari näyttää 50 astetta.
Laita hanhen nahkasiivut kylmälle valurautapannulle, jossa jonkin verran reunaa, jotta nahasta irtoava rasva ei pääse grillin hiilille/tulelle ja roihahda palamaan. Voit välillä kaataa ylimääräistä rasvaa pois toiseen astiaan. Tarkkaile, ettei rasva kuumene liikaa ja ala käryämään. Voit tarpeen vaatiessa siirtää pannua pois grillistä säädelläksesi rasvan lämpötilaa. Anna nahkasiivujen paistua pannulla rapeiksi ja kauniin ruskeiksi, jonka jälkeen nosta siivut talouspaperille jolloin ylimääräinen rasva imeytyy pois. Mausta suolalla.
Laita kaalilohkot pannulle siihen jääneeseen hanhenrasvaan ja paahda kauniin ruskeiksi. Siirrä pannu pois suoran tulen päältä ja anna vielä kypsyä n. 5 min. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Kun hanhen fileiden sisälämpö saavuttaa halutun 50 asteen lämmön, avaa foliot ja laita fileiden päälle tuoreita salvian lehtiä ja ja paloiteltu Ilmeikäs Illusia (100 g/filee). Jatka kypsentämistä kunnes sisälämpö on 53 astetta. Samalla myös juusto sulaa fileiden päälle maukkaaksi gratiiniksi.

Itse kokeilin tämän kanssa ruokajuomaksi, Nilkko Brewingin Lakuporter, mikä osoittautui toimivan erittäin hyvin.