Kasvisdipit ja grillissä lämmitetty Lempeä Loreley

4:lle herkuttelijalle

1 kpl (200g) Lempeä Loreley valkohomejuusto

Sesongin kasviksia, esimerkiksi

4 kpl Varhaisporkkanaa

1 kpl Palsternakka

1 kpl Kukkakaali

1 kpl Parsakaali

2 kpl Raparperin vartta

8 kpl Vihreää parsaa

Rypsiöljyä, sormisuolaa, mustapippuria myllystä.

Leikkaa porkkanat tarvittaessa halki pituussuunnassa, mikäli porkkanat on pieniä ne voi grillata kokonaisena.
Leikkaa palsternakka myös pituussuunnassa kahdeksaan osaan.
Irroita kukkakaalista sekä parsakaalista suupalan kokoisia nuppuja.
Leikkaa raparperin varret n. 10 cm:n paloiksi.
Leikkaa parsoista puiset tyvet pois.
Kaada kasvisten päälle öljy, lisää suola ja mustapippuri ja pyörittele niin, että mausteet levittyvät tasaisesti kasviksille.

Poista Lempeästä Loreleysta paperi. Tee foliosta ”kuppi” ja voitele se öljyllä. Laita Loreley foliokuppiin. Voit käyttää myös foliovuokaa tai vaikkapa pientä uunivuokaa.

Aseta Loreley grilliin niin ettei se ole suoraan tulen/hiilien päällä. Anna juuston lämmetä kunnes se muuttuu sisältä valuvaksi n. 15 min. Voit kokeilla juuston pehmeyttä kevyesti sormella painamalla juuston päältä.
Sillä aikaa grillaa kasvikset nopeasti tulen/hiilien päällä nopeasti niin, että saavat hieman väriä. Siirrä kasvikset pois tulen/hiilien päältä ja sulje grillin kansi. Anna kypsyä 5 min.

Nosta juusto tarjoiluvadin keskelle ja vihannekset sektoreiksi juuston ympärille. Vihannekset voi joko dipata juustoon, jolloin ruokailusta tulee kiva tapahtuma, tai sitten ne voi annostella lauteselle juuston kera.

Ruokajuomaksi sopii erinomaisesti mm. Nilkko Brewingin Sour Ale Rhubarb sekä Huzo American Lager.