4:lle herkuttelijalle
1 kpl (n.1 kg) Pyöreä siika, suomustettu ja kidukset poistettu
1 kpl (200 g) Lempeä Loreley valkohomejuusto
2 kpl Pak Choi -salaattia
2 kpl Kevätsipulia
Valeluliemi:
1 Sitruunan mehu ja kuori raastettuna.
1 rkl Omenaviinietikkaa
2 rkl Fenkolin siemeniä
2 rkl Sinapin siemeniä
1,5 dl Rypsiöljyä
2 tl Hienoa sokeria
2 kpl Tuoretta chiliä
2 kynttä Valkosipulia
2 tl Inkivääritahnaa
Sormisuolaa, mustapippuria myllystä.
Valmista ensin valeluliemi.
Paahda siemeniä kuivalla pannulla niin, että saavat hieman väriä. Varo etteivät pala.
Raasta pestyn sitruunan kuori ja purista mehu.
Lisää joukkoon paahdetut siemenet, sokeri, sormisuolaa ja mustapippuria.
Lisää etikka.
Lisää öljy ohuena nauhana samalla sekoittaen.
Ota liemestä erilleen 1/3 osa johon sekoita valkosipuli, pilkottu chili ja inkivääritahna.
Leikkaa siian kylkiin viillot terävällä veitsellä.
Valele kalan vatsa valeluliemellä, täytä paloitellulla juustolla, kevätsipulilla ja muutamalla Pak Choin lehdellä.
Sulje kalan vatsa tikuilla mahdollisimman tiiviisti. Sivele kalan kyljet valeluliemellä.
Grillaa siika nopeasti molemmin puolin suoran tulen tai hiilien päällä niin, että kala saa hieman väriä pintaan.
Siirrä kala syrjään tulen päältä ja jätä kypsymään miedommalle lämmölle. Sivele loput valeluliemestä kalan päälle.
Leikkaa Pak Choit pitkittäin halki. Grillaa pari/kolme minuuttia leikkauspinta ensin. Käännä ja valele chilillä, valkosipulilla ja inkiväärillä terästetyllä valeluliemellä. Grillaa vielä toiselta puolelta muutama minuutti.
Juomasuosituksena Nilkko Brewingin Nelson Blond Ale