Voihan elämän kevät!

 Ja se tämä muuten on. Täysin piittaamatta maailman tilasta, joka sekin kai on kuitenkin menossa edes hieman lohdullisempaan suuntaan.

 Tänään lauantaina 10.4.2021 oli pakko tarttua ”kynään” ja laittaa jokunen sana tänne tietohärvelin muistiin. Ihan vaan koska olo ei ehkä ole koskaan ollut näin piukea. Olen täpinöissäni, innoissani, jännittynyt ja ehkä jopa vähän peloissani. Mutta ennenkaikkea iloinen, kiitollinen ja ihan snadisti ylpeä. Eilen, perjantaina juustolan, miksikäs näitä nyt sanotaan; no mun tietotekniikkaosaamisellani, ATK järjestelmään saapui digitaalisena viestinä tilaus. Ei vielä ihan kauhean iso, mutta sitäkin merkittävämpi. Ja se juttu, mikä juuri tästä tilauksesta tekee muista poikkeavan on sen lähettäjä. Tämä tilaus tuli nimittäin KESKOLTA, siis KESKOLTA!!! ”No Keskolta, Keskolta; so what?”, saattaa kysymys hiipiä mieleen.  Minä yritän kertoa mitä se meille merkitsee.

 Juustojemme Ilmeikkään Illusian ja Lempeän Loreleyn, ”vasikka” versiot, eli 200 gramman pikkukiekot ovat Keskon vakiovalikoimassa viikosta 16 eli 19.4. alkaen. Mikä tarkoittaa sitä, että jo seuraavalla viikolla ne voivat olla kaikkien K-ryhmän kaupoissa ja ihan ympäri tämän upean Suomemme maan. Siis oikeasti! Väylä ihan jokaisen tämän maan asukkaan lähikaupan hyllyyn on nyt raivattu, ja jos ei heti löydy sinun kaupastasi,  niin kauppiaalta kysymällä ja halutessaan toivomuksen esittämällä seuraavalla viikolla löytynevät. Ja toiston uhallakin, koska tämä on itsestäni niin uskomatonta ja siistiä, siis kaikki K-Citymarketit, K-Supermarketit ja vieläpä kaikki K-Marketit! Kertakaikkiaan ihmeellistä!

Eipä viime vuosikymmenen alkupuolella käynyt edes villemmissä ajatuksissa, että joku päivä meikä tekee juustoja, jotka ovat pian kaikkien saatavilla, omituinen juttu mutta niin huima. Kun vuonna 2012 tuli ostettua ihana Illusia -lehmä, vähän niin kuin perheelle lemmikiksi, niin mitäänpä en tiennyt siitä, mihin se tulee vielä johtamaan. Pitkä matka on tultu, kun silloisessa työpaikassani, yksityisen kartanon keittiössä 30 litran kattilalla ja juurikin Illusialta saadulla maidolla juuston tekemistä harjoittelin. Pienin askelin tuota matkaa on kuitenkin taivallettu. Matka on kulkenut Saimaan rantahotellin keittiön nurkan kautta ensimmäiseen omaan tilaan senioreiden kotipalvelukeittiön kellariin ja sieltä nykyiseen, ihan oikeaan, meitä vartavasten remontoituun ja rakennettuun juustolaan. Juustolaan, joka vielä sijaitsee navetan, josta saamme raakamaidon, naapurissa. Ihan just nyt tuntuu kuin olisin osa Tuhannen ja yhden yön satuja. 

Toki tässä pitäisi varmaan kertoa, kuinka kauhean paljon tämän eteen on tehty ja raadettu, mikä varmasti on osittain tottakin, mutta joka ikinen päivä ja tunti on ollut enemmänkin iloa ja mukavaa tekemistä, jossa omaa intohimoa on saanut toteuttaa. Ehdottomasti suurin innoittaja ja polttoaine kaikkeen tekemiseemme on aina ollut upeat asiakkaamme ja se uskomattoman hieno palaute, hyvä ja enimmäkseen loistava, mutta myöskin se harvalukuinen, erittäin tärkeä kriittinen ja rakentava.

Vaikka töitä on jo jonkin verran tehty, niin nyt vasta kääritäänkin hihat ja aletaan hommiin. Olemme raivatun väylän alkupäässä ja edessä häämöttää, ei lainkaan tasattu, ylä- ja alamäkiä sekä mutkia ja kuoppia sisältävä baana. Väylä, jota pitkin olemme valmiit kulkemaan. Väylä, jota pitkin on paljon helpompi kulkea, kun kaikki upeat, kotimaista käsityötä ja juustoja rakastavat ihmiset meitä eteenpäin työntävät. Valtavan kokoinen kiitos ja todella syvä kumarrus. Ja yhtä iso ja syvä kumarrus myös edestä meitä kiskoville Keskon ihmisille, joiden kanssa on ollut ihana tehdä yhteistyötä, kiitos Auli, Emmi, Henna, Satu ja kaikki. 

Ilolla ja ylpeydellä lähetämme lapsemme maailmalle, kaikille Teille nautittavaksi.

Ihanaa, aurinkoista kevättä, Hauskaa tulevaa Wappua ja ihanaa kesää kaikille!

Juustoisin terveisin

Petri
Juustonkeittäjä

1 thought on “Voihan elämän kevät!

Comments are closed.